fredag 23 oktober 2015


Veckoinformation inför vecka 44

Vi kommer att uppmärksamma alla helgons dag. Fredag 30.10 går vi till kyrkan och pyntar gravar. De som har någon anhörig begravd vid Lemlands kyrka  lägger sin gravdekoration på den anhörigas grav. Bra om eleverna vet var graven finns samt namnet på de begravda .(övriga lägger dekorationen på graven för begravda på annan ort)Vi kommer att göra gravdekorationer i skolan på bildkonst och slöjd-lektioner. Den som önskar något litet speciellt fint till sin grav kan ta med annars kommer vi främst att använda oss av naturmaterial.

Innegymnastik på måndag och torsdag. Fredagens gymnastik blir promenaden till kyrkan.(lite väder beroende om det utlovas dåligt väder går vi  ev. på torsdag)

I omgivningskunskapen pratar vi om trafik.

Vi kommer att delta i Folkhälsans kampanj ”Rörelsekvarten”.Vi skall vara så aktiva som möjligt under rasterna i skolan och samla poäng.Rörelsekvarten är en tävling mellan skolor på Åland och svensk-finland under veckorna 44-47.Dethär tror jag borde passa oss i 1-2C perfekt,här finns många  som gillar att röra på sig!

Hem och skola håller årsmöte 27.10 kl.18.30 i skolans matsal.

Trevlig helg och trevlig vecka!

Nina

Matsedel

Må:Ugnskorv,makaroner

Ti:Ugnsbakad lax,rostade rotsaker

Ons:Köttfärsbiffar(killingkött från Wätteros gård),potatis

To:Kycklingrisotto

Fre:Häxornas soppa,spindelkaka